Folk Art Tampere artistit 2022

Emilia Lajunen

viisikielinen viulu

Vuodesta 2015 lähtien Emilia Lajunen on tehnyt Suomessa erilaisia soolo- ja duokiertueita polkupyöräillen. Ensimmäinen kiertue, Emilia Lajunen Bike Tour, oli hiilidioksidipäästötön kansanmusiikkikiertue polkupyöräilemällä läpi Suomen kesän 2015. 

Helsinkiläinen ammattikansanmuusikko unohtaa helposti, että ennen pelimannit kulkivat omin voimin, hitaasti, ihmisiä kohdaten, soittaen yösijansa eteen. Liikkumisen hitaus loi liikkumiselle merkitystä. Siksi kiertue ei rajoittunut vain festivaaleihin – musiikki soi leirintäalueilla, toreilla, taukopaikoilla, kaikkialla missä kulkija kohtasi ihmisiä.

”Soittaa kuin kylällinen riivattuja pelimanneja”, kirjoitti Helsingin Sanomat Emilia Lajusesta.

Emilia Lajunen pyöräilee Folk Art Tampere ­– Täyttä höyryä -tapahtuman lähtösatamaan Virroille. Lajusen viulu soi Virtain satamassa sekä perjantaina 12.8. klo 20.00 ja Tampereella Näsinpuiston laululavalla lauantaina 13.8. klo 19.00

Facebook Emilia Lajunen

insta @emilialajunenbiketour

emilialajunen.fi

emilia-min.png

Justus Kantakoski

runonlausunta

Justus Kantakoski on Riihimäeltä lähtöisin oleva muoti- ja esitystaiteilija, joka työskentelee Koneen säätiön apurahalla karjalaista nykymuotia koskevan työnsä parissa.   

Esitystaiteilijana Kantakoskea kiinnostaa esimerkiksi sana- ja runotaiteen poliittisuus nykyajassa ja miten historialliset kerrokset sekä runoilijoiden lähtökohdat heijastuvat  kuohuvassa maailmantilanteessamme runojen kokijalle. Kantakoski esittää jo olemassa olevia runoja sekä esitysmatkalla itse luomaansa tekstiä, Runoilijan tien maisemareitistä inspiroituen.

Justus Kantakoski esiintyy Virroilla perjantaina 12.8. klo 20.00 sekä lauantaina Muroleen kanavalla klo 15.45 ja Tampereella Näsinpuiston lavalla klo 19.00

Facebook Justus Kantakoski

insta @justus__k

www.justusk.com

CA6FB0A0-AFC0-48AF-9536-13E88CA0BC03.jpeg

Riikka Puumalainen

tanssi

Koreografi-tanssitaiteilija Riikka Puumalainen toimii monipuolisesti esittävän taiteen kentällä. Puumalaista inspiroi liikkeen ja fyysisyyden ehtymättömät mahdollisuudet sekä elävä musiikki.  Tanssija – koreografi Riikka Puumalainen toimii tällä hetkellä Tanssiteatteri Tsuumin taiteellisena ja tuotannollisena johtajana. Puumalaisella on aiempaa kokemusta vastaavista työtehtävistä Tanssiteatteri Minimistä, jonka johdossa hän työskenteli vuosina 2017-2020.

Riikka Puumalainen esiintyy Muroleen kanavalla la 13.8. klo 15.45 ja Tampereella Näsinpuiston laululavalla klo 19.00

Facebook Riikka Puumalainen

insta @riikkaemiliapuumalainen

riikkapuumalainen.com

Riikka-Puumalainen-1024x687.jpeg

Silja Palomäki

laulu, ukulele

Silja Palomäki on tamperelainen artisti ja muusikko. Hän ammentaa inspiraationsa eteläpohjalaisesta lauluperinteestä, jonka synkät sävyt saavuttavat nykymaailmankin ihmisen todellisuuden. Toiveet ja tragediat ovat yhä samat. Tarinat heräävät eloon taidokkaan keveän ja herkän äänenkäytön sekä minimalistisen säestyksen myötä. 

Siljan laulut soivat Virtain satamassa sekä perjantaina 12.8. klo 20.00 että lauantaina klo 10.30, ja Tampereella Näsinpuiston laululavalla lauantaina 13.8. klo 19.00

Facebook Silja Palomäki

insta @siljapalomaki

www.folkextreme.fi/silja-palomaki

IMG_7588.jpg

Anne-Mari Kivimäki

laulu, haitari, Folk Art Tampere taiteellinen vastaava

Anne-Mari Kivimäki on tamperelainen muusikko, säveltäjä, joka on tunnettu mm. Suistamon Sähkö -yhtyeestä ja monitaiteellisista ja kokeilevista Perinnelaboratorio-projekteistaan. Hän on ideoinut ja koonnut vuoden 2022 Folk Art Tampereen satamataideohjelman.

Kivimäki vastaa Folk Art Tampereen tanssisataman musiikista Muroleen kanavalla lauantaina 13.8. klo 15.45 ja on mukana päätösjuhlissa Tampereella, Näsinpuiston laululavalla klo 19.00

Facebook Anne-Mari Kivimäki

insta @annemarikivimaki

www.annemarikivimaki.fi

IMG_20220705_122829_872.jpg

Pekko Käppi

laulu, jouhikko

Pekko Käppi on herkkä tamperelainen muusikko, säveltäjä sekä tutkija, joka harrastaa muinaisia loitsuja sekä painia. Hän on kiertänyt maailmaa yksin sekä lukuisten, erilaisten kokoonpanojen kanssa – Karjalan kalmistoista sademetsiin, konserttisaleista, festivaaliareenoille, rockklubeille ja taiwanilaisen moponkorjaajan verstaalle.
 

Pekko esiintyy Ruoveden satamassa lauantaina 13.8. klo 14.00 ja Tampereella Näsinpuiston laululavalla lauantaina 13.8. klo 19.00

Facebook Pekko Käppi

insta @pekkokappi

pekkokappi.com

mv_pekko_kappi_092019_hires311.jpg