Käärmeenpääntallaajat

Etnoteknon ja tanssin vimmaa näyttämöille 

Kotimainen yhteistuotanto Käärmeenpääntallaajat nähdään ensi keväänä Tampereen Työväen Teatterissa ja Espoon Kaupunginteatterissa. Tuotannossa on mukana kaksi ilmaisutaidon lukiota, Tampereella Tampereen Yhteiskoulun lukio ja Espoossa Kallion ilmaisutaidon lukio. Nykyajan kulttibändi Suistamon Sähkö, syvälle musiikin uumeniin sukeltava Palomylly, Tanssiteatteri Tsuumi, Folk Extreme, lukiolaiset sekä yllätysvierailija täyttävät niin lavan, teatterin aulan kuin katsomonkin yrittäen ratkoa ikuista arvoitusta - miten pitäisi elää ja miksi? Esitysdramaturgiasta ja ohjauksesta vastaa akateemikko, koreografi ja tanssija Marjo Kuusela. Luvassa on hurmoksellinen ja kiehtova sukellus menneisyyteen ja takaisin, täynnä raivokasta etsintää ja vavahduttavaa iloa. 

Esitys nähdään yhteistyötahojen, Tampereen Työväen Teatteri ja Espoon Kaupunginteatteri, näyttämöillä. Kantaesitys on 16.3.2023 TTT:n Suurella näyttämöllä. Esityksiä on kolme 16.3., 17.3. ja 18.3.2023. Espoon Kaupunginteatterin esitykset ovat Revontulihallissa 4.-19.4.2023.

 

Jo vuosia olemme yhdistäneet teatterillisia elementtejä bändin keikkoihin ja siitäkös on yleisö ollut riemuissaan. Käärmeenpääntallaajat-porukka on huolella ja tarkoin valittujen indie-muusikoiden ja freelance-tanssijoiden yhteinen ponnistus, joka iskee keikkalavoilta tutut riffit ja tanssimuuvit yleisölle ja syventää elämystä visuaalisuuden ja tarinallisuuden kautta”, toteaa Suistamon Sähkön jäsenet ja Käärmeenpääntallaajien säveltäjä Anne-Mari Kivimäki ja koreografi Reetta-Kaisa Iles. “On myös hienoa tehdä yhteistyötä lukiolaisten kanssa ja ymmärtää heidän kauttaan paremmin omaa aikaamme. Käärmeenpääntallaajat tamppaa yhteisöllisyyttä, vapautta ja rakkautta niin kipeästi kaipaavaan aikaamme. Luvassa varmasti ainutlaatuinen kokemus niin meille kuin katsojille”.

 

Tampereen Työväen Teatterin kannattaa liittoutua sellaisten tekijöiden kanssa jotka tekevät jotain toisin kuin me, ja tekevät sen hyvin”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto. “Käärmeenpääntallaajat käy riemulla ja tanssien päin pahan voimia. Luvassa on arvokasta elämänilon ja elämänvoiman ylistystä, hyvät juhlat”.

 

Käärmeenpääntallaajat vie katsojat aina kolmen vuosisadan päähän, unohdettuihin tositapahtumiin, eteläpohjalaisen uskonlahkon mystisiin menoihin. Eri taiteenaloja yhdistävä teos kertoo salatusta yhteisöstä, ankarasta onnen tavoittelusta ja vapauden kaipuusta. Se on niin festivaali, rituaali, rock-konsertti kuin visuaalinen tanssiteos, jossa mukana nuorten lukiolaisten omia näkyjä ja näkemyksiä.  

 

Luvassa on vahvasti elämyksellinen ja yllätyksellinen ilta kaikille aisteille. Löydämmekö vastauksen siihen, mitä merkitsee usko ja mihin asti olemme valmiita sen perässä menemään? 

 

Liput tulevat myyntiin syksyllä 2022. 

 

Työryhmä:

Esitysdramaturgia ja ohjaus Marjo Kuusela

Musiikki Anne-Mari Kivimäki

Koreografia Reetta-Kaisa Iles

Lavastus-, valo- ja videosuunnittelu Janne Teivainen

Pukusuunnittelu Mirkka Nyrhinen

Äänisuunnittelu Antti Puumalainen 

Näyttämöllä Johanna Elovaara, Reetta-Kaisa Iles, Tuomas Juntunen, Taito Hoffren, Anne-Mari Kivimäki, Pekko Käppi, Ville Rauhala, Antti Puumalainen, Riikka Puumalainen, Timo Saari, Patrik Riipinen ja Tampereen Yhteiskoulun Lukio (Tampere), Kallion ilmaisutaidon lukio (Espoo)

Yhteistuotanto Folk Extreme, Tampereen Työväen Teatteri, Espoon Kaupunginteatteri, Tanssiteatteri Tsuumi, Tampereen Yhteiskoulun Lukio (TYK)

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Folk Extreme / Suistamon Sähkö / Palomylly Silja Palomäki, silja.palomaki@folkextreme.fi, 050 5408 872

Tampereen Työväen Teatteri, viestintäsuunnittelija Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, 050 5969 069

Espoon Kaupunginteatteri, Julia Pajunen / julia.pajunen@espoonteatteri.fi / 050 4115936

 

 

Nayttokuva2022-6-2kello13.31.16.png
folkextremeUUSI2021_logo_musta_400x400.png
TTT_logo.png
EKTlogo.jpg
TANSSITEATTERITSUUMILOGO.jpg