Siirry sisältöön

Silja Palomäki

Silja Palomäki on tamperelainen artisti ja muusikko. Hän ammentaa inspiraationsa eteläpohjalaisesta lauluperinteestä, jonka synkät sävyt saavuttavat nykymaailmankin ihmisen todellisuuden. Toiveet ja tragediat ovat yhä samat. Tarinat heräävät eloon taidokkaan keveän ja herkän äänenkäytön sekä minimalistisen säestyksen myötä. 

Soolo-ohjelmistonsa lisäksi Palomäki on vaikuttanut muusikkona mm. yhtyeissä Anne-Mari Kivimäki & Lakkautettu kylä, Anne-Mari Kivimäki & Palomylly, Juurikadun orkesteri, Kikka-Silja Ystävineen ja Tampereen ukuleleorkesteri.

Laulajan käsissä soivat ukulele, kantele, klarinetti, nokkahuilut ja harmooni. Hän on valmistunut kansanmusiikkipedagogiksi (2009) Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta sekä musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta (2016). Pro gradu työssään Palomäki tutki lauluperinnettä Kauhajoen Nummijärven kylästä. Palomäki työskentelee musiikin alalla monipuolisesti muusikkona, tuottajana sekä opettajana. Palomäki on ansioitunut valtakunnallisissa Konsta Jylhä (2014) ja Spelit laulukilpailuissa (2015).

Muusikkona levyillä:
Lakkautettu kylä (2015)
Juurikadun orkesteri (2010)